Hormann

Гаражни секционни врати

Мечтаната от Вас врата с качеството на марката Hörmann

Вижте актуалния каталог ТУК

Елегантните автоматични секционни врати се отварят вертикално нагоре. Така печелите повече място в и пред гаража - а и целият отвор за преминаване е на Ваше разположение. Секционните врати пасват винаги - независимо дали отворът на гаража Ви е правоъгълен или скосен, дали има сегментирана или полукръгла арка. Поради това те са идеални и за последващи модернизации.

Изберете на спокойствие вратата, за която мечтаете - конфигураторът на врати Ви предлага всички възможности. Съседният каталог съдържа обширна информация, а Вашият партньор от Hörmann ще Ви консултира индивидуално.
 

Успокояващо безопасни благодарение на автоматичното заключване на вратата в релсата на задвижването

Неканените гости нямат никакъв шанс. Когато гаражната врата е затворена, защитата срещу отваряне се фиксира автоматично в направляващите релси, блокира веднага и така вратата е защитена срещу насилствено повдигане. Това става чисто механично и точно затова, за разлика от задвижванията на конкуренцията, е ефективно дори и при прекъсване на електрозахранването. С оглед на Вашата безопасност, автоматичните секционни врати на Hörmann са тествани и сертифицирани от TÜV съгласно директивата на TTZ "Защита на гаражни врати срещу влизане с взлом".
 

Хармонична обща визия


Хармоничната обща визия на дадена врата се постига с множество дребни детайли. Например със странични каси, които при Hörmann стандартно са с визия, идентична на тази на секционните врати с бяла повърхност Woodgrain (виж изображението вляво). За цветните врати и вратите с повърхност Silkgrain® или Decograin® се предлагат като опция подходящи облицовки на касите със същата повърхност или цвят като платното на вратата. При Hörmann блендата за изравняване на щурца винаги е идентична на визията на вратата. Така всичко хармонира безупречно. При Hörmann винаги получавате гаражните и страничните врати с абсолютно съосни, равномерно разпределени обшивки на линии или на касети (виж изображението вдясно). Преходите между ламелите са изготвени прецизно и почти не се забелязват. Доказателство за високото качество на производство при продуктите на Hörmann.
 

Устойчива на атмосферни влияния дълготрайна защита


Пластмасовата пета на касата защитава трайно Вашата врата от възможни увреждания вследствие на ръжда, дори и при новопостроени гаражи. А за разлика от решенията на конкуренцията, дори и при задържане на вода. Петата обгръща изцяло касата в застрашената от ръждясване област, само това е ефективна дълготрайна защита. Заедно с подовото уплътнение на вратата петата на касата придава и визуално сполучлив завършек на вратата.

Край на ръждата от:

  • агресивни подово настилки
  • подкиселяване на плочките
  • вода със сол срещу заледяване
 

Вградена врата без праг. Практичност в ежедневието


Понякога дребните детайли осигуряват големи предимства: Например ако можете да извадите велосипеда си от гаража без да е необходимо да отваряте гаражната врата. Бързо ще се убедите в удобствата на вградената врата. Най-вече сега, когато отпада нейния праг. Вградените врати на Hörmann с плосък праг от благородна стомана с височина 10 мм в средата и 5 в краищата намаляват рисковете от спъване и улесняват преминаването с колела. Принципно вградените врати се отварят навън и са разположени централно. При гаражни врати с ширина над 3500 мм (обшивка на M-касети над 3000 мм) е възможно и дори необходимо вградената врата да не е разположена централно.
 

Поставяне на акценти - С максимално устойчивоте на надраскване остъкления DURATEC ®


Придайте индивидуален облик на гаражната си врата с помощта на остъкления: В хармония с прозорците, външната врата и архитектурата на Вашия дом. Остъкленията с плексиглас DURATEC ® за секционните врати на Hörmann са изключително устойчиви на надраскване и запазват трайно прозрачността си дори и след многократно почистване или силно обременяване. Изберете на спокойствие вратата с остъкление, за която мечтаете - конфигураторът на врати Ви предлага всички възможности.