Hormann

Индустриални секционни врати

Уникално широкият асортимент от секционни врати


Секционните врати се отварят вертикално и по този начин осигуряват допълнително място пред и зад вратата. Секциите на вратата се прибират близо до тавана, вертикално над отвора или по продължение на покрива. Секционните врати от серия 40, от стомана, комбинация от стомана и алуминий или от алуминий, впечатляват с уникално широкия асортимент, топ дизайна и сертифицираната безопасност. Секционните врати Compact подреждат отделните ламели вертикално една върху друга непосредствено зад щурца. Минималната дълбочина на вмъкване е голямо предимство при халета с прозрачни куполи, остъклени покриви и фасади.

Индустриални секционни врати каталог
 

Максимална устойчивост на надраскване


Остъклението DURATEC® се предлага серийно, без надценка, при всички секционни врати с остъкление с прозрачен плексиглас. С остъкленията с плексиглас DURATEC® секционните врати на Hörmann запазват трайно прозрачността си дори и след многократно почистване или силно обременяване. Специалното покритие на повърхността - с качеството на автомобилните фарове - предпазва трайно остъклението от поява на драскотини и следи от почистване.
 

Безопасността е по-голяма с иновативната вградена врата без праг


Вградените врати са практично решение, което не налага отваряне на цялата врата при преминаване на хора. Вградена врата без праг на Hörmann с плосък праг от благородна стомана с височина 10 мм в средата и 5 мм в краищата (при вратите с ширина от 5510 мм нагоре плоският праг е 13 мм) намалява рисковете от спъване и улеснява преминаването с колела. При вратите с автоматично задвижване фотоклетката с изпреварващо действие VL 2 с два сензора се грижи за безконтактното реверсиране на вратата при поява на пречки. Контактът за вградената врата гарантира, че голямата врата може да се отвори само при затворена вградена врата. Въпреки плоската си конструкция, регулируемият профил на прага с еластично уплътнение изравнява леки неравности по пода и уплътнява оптимално долния кант на вратата (виж снимката горе вдясно). При определени обстоятелства вградените врати без праг на Hörmann с ширина до 5500 мм отговарят на изискванията за евакуационна врата. За да може и в сградите с вече налични врати да се гарантира запазване на съосното разположение, ще продължим да Ви предлагаме вградената врата без праг и в бъдеще.